Bază militară americană, atacată de jihadiști. Există victime

Baza militară din Somalia unde Armata SUA antrenează trupele de comando a fost atacată de jihadiști. Atacul a fost revendicat de gruparea al-Shabaab, parte a rețelei teroriste al Qaida. Teroriștii au transmis și un comunicat în care spun că „luptători sfinți” au luat cu asalt baza și s-au bătut cu „soldați cruciați”, a transmis BBC.

Jihadiștii al-Shabaab au folosit o mașină plină cu explozibili ca să spargă poarta bazei, apoi au trimis luptători înarmați prin breșă. Asaltul a fost respins până la urmă, au spus oficiali militari pentru BBC, care au mai afirmat că au fost înregistrate victime, fără a da detalii.

Baza americană este la circa 100 de kilometri de capitala Somaliei, Mogadishu, într-o fostă bază aeriană. Pe lângă trupele SUA de comando, acolo mai sunt trupe de menținere a păcii din Uganda și forțe speciale somaleze.

Gruparea al-Shabaab este frecvent ținta atacurilor lansate de drone americane. Asemenea, raiduri au început în timpul președintelui Barack Obama și au fost intensificate de când Donald Trump a ajuns la Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here