BBC World Questions vine la București în data de 10 decembrie. Tema dezbaterii: 30 de ani de la Revoluție

Fotografii din decembrie 1989 realizate de Radu Sigheti: /https://blog.f64.ro/

BBC World Questions ajunge la București în data de 10 decembrie. Evenimentele BBC World Questions permit publicului larg să intre în dialog cu politicieni, lideri și formatori de opinie. Formatul, sub forma unei dezbateri deschise, este bazat integral pe întrebări din partea audienței. Iar cei care participă au șansa ca opinia lor să fie auzită în jurul lumii. Dacă doriți să participați la evenimentul din București, care marchează 30 de ani de la Revoluție, vă puteți înscrie AICI.

AICI puteți găsi detalii despre evenimentele BBC World Questions

Evenimentul BBC World Questions are loc în data de 10 decembrie 2019, între orele 18.30-21.00 și este găzduit de Academia de Studii Economice (ASE) București.

În decembrie, România marchează 30 de ani de la Revoluția din 1989, momentul în care s-a prăbușit regimul comunist. Revoluția a fost rapidă și brutală. Dictatorul Nicolae Ceaușescu și soția acestuia, Elena, au fost împușcați de un pluton de execuție în ziua de Crăciun. Moartea președintelui comunist a adus speranța unui nou început.

După trei decenii, România a prosperat. Salariile au crescut, iar zona IT și sectorul auto alimentează una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din UE. Însă dezvoltarea României este îngreunată de corupție și guverne instabile.

BBC World Questions vine la București într-un moment plin de emoție în istoria țării, pentru a discuta problemele care îi afectează pe cetățenii români – cum se poate pune punct corupției și sărăciei din mediul rural, cum poate fi îmbunătățit sistemul de învățământ și cum poate fi încetinit fenomenul imigrației.

Dezbaterea va fi moderată de Anita Anand, jurnalist BBC. La discuție vor participa:

  • Cătălin Predoiu – ministrul Justiției, PNL
  • Carmen Avram – parlamentar european, PSD
  • Dan Turturică – editorialist și redactor-șef al publicației www.universul.net
  • Mădălina Mocan – sociolog și activist 

„Acesta este un timp al schimbării în Europa și în lume, iar România este o țară care cunoaște câteva lucruri despre schimbare – oportunitățile și provocările care vin la pachet cu aceasta. Este o dezbatere care va stârni interes în toată lumea”, a spus Stephen Titherington, Senior Commissioning Editor al BBC World Service English.

„World Questions vine la București într-un moment important pentru cetățenii României – pentru istoria României, pentru viitorul națiunii române, pentru relația cu Europa și Marea Britanie. Suntem foarte fericiți să fim partenerii BBC World Service pentru a marca această ocazie și așteptăm cu nerăbdare această dezbatere interesantă și edificatoare. Parteneriatul cu World Questions este unul pe care noi, cei de la British Council, îl prețuim foarte mult, ca parte a misiunii noastre de a promova relații culturale și de a conecta oamenii din toată lumea”, a declarat și Nigel Bellingham, Country Director al British Council România.

BBC World Questions: București a fost organizat în parteneriat cu British Council și va fi înregistrat audio pentru a fi transmis în toată lumea. Dezbaterea va avea loc în data de 10 decembrie 2019, de la ora 18.30 și va fi transmisă de BBC World Service English sâmbătă, 14 decembrie, la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), și duminică 15 decembrie, la ora 12.00 GMT (14.00, ora României). Apoi va fi disponibilă oricând la adresa www.bbc.com/worldserviceradio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here