Beatrice Mahler: Mă îngrijorează că suntem pe un val ascendent, că în jurul României numărul de cazuri creşte şi ţări cu procent de vaccinare mai mare impun restricţii

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Mangerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a declarat că este îngrijorată de faptul că România este pe un val ascendent al numărului de infectări cu COVID, transmite News.ro. Medicul face trimitere la faptul că în ţările din jur numărul de cazuri creşte extrem de mult şi că ţări care au un procent mai mare decât România impun restricţii cum sunt purtarea măştii şi limitarea adunărilor.

Beatrice Mahler a declarat duminică seara, la Digi 24, că urmează ca numărul de infectări să crească şi în ţara noastră.
“Mă îngrijorează faptul că suntem pe un val ascendent, pe un număr care creşte, un număr de cazuri care creşte de la o săptămâna la alta, mă îngrijorează faptul că în ţările din jurul României numărul de cazuri creşte extrem de mult şi intră treptat din zona galbenă în zona roşie, că ţări care au procent de vaccinare mai mare decât România impun restricţii ceea ce înseamnă mască purtată, limitarea adunărilor, adică restricţii pe care le cunoaştem şi la care din păcate probabil vom ajunge şi noi în această toamnă, ţinând cont de faptul că urmează cu certitudine foarte mare ca numărul de infectări să crească şi în România deoarece statistic vedem că lucrurile o iau în acea direcţie”, a explicat Beatrice Mahler.

Ea a precizat că din cazurile pe care le cunoaşte au fost pacienţi care au petrecut în aer liber, într-un mediu în lumea trebuia să fie vaccinată sau cu test făcut.
“La Marius Nasta avem o situaţie foarte bună în acest moment, nu avem pacienţi internaţi. Pacienţii care au venit au avut nevoie de evaluări de zi. Am avut şi pacienţi vaccinaţi care au trecut prin boală, dar au avut simptomatologie extrem de uşoară, simptomatologie care s-a remis în două, trei zile şi atenţie cel puţin la cazurile pe care le cunosc eu au fost pacienţi care au petrecut în aer liber fără mască într-un mediu în care apartent toată lumea trebuia să fie vaccinată sau cu test făcut”, a mai afirmat Beatrice Mahler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here