Ben Oni Ardelean, vicepreședinte PNL: Voi solicita premierului demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii

Inquam Photos / Ilona Andrei

Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a anunţat, sâmbătă, că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. De regulă, liberalii se reunesc săptămânal în BPN, lunea în jurul orei 10.00.

„În calitate de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional, DEMITEREA de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID.

Chiar dacă managementul Spitalului Foişor s-a opus transformării în unitate COVID-19, printr-o scenă similară cu prelungirea carantinării Timişoarei, s-a dat un ordin- ignorând voinţa şi argumentele celor de acolo- prin care au fost evacuaţi în toiul nopţii zeci de pacienţi. Ministrul Sănătăţii este direct răspunzător de trauma trăită de pacienţii evacuaţi, avizând propunerea DSU.

Semnalez de câteva luni derapajele, stângăciile şi atitudinea acestui ministru. Din păcate nu am avut parte de revizuiri ale strategiei, gândirii, comunicării sau creării de proceduri. Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depăşit de situaţie, iar astfel vom face un bine atât lui, cât şi pacienţilor din România.

Ministerul Sănătăţii are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent!”, a scris Ben Oni Ardelean sâmbătă pe Facebook.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă Vlad Voiculescu trebuie să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, că este firesc ca această evaluarea să o facă premierul, însă orice ministru care nu îşi face datoria şi nu atinge obiectivele din programul de guvernare, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Executiv.

Premierul Florin Cîţu s-a referit vineri dimineaţa, la eroarea făcută de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a susţinut iniţial că nu există o prevedere care interzice îmbrăcarea pacienţilor care au murit de COVID, precizând că acesta a făcut o declaraţie, apoi şi-a cerut scuze. Şeful Executivului a menţionat că a discutat cu Vlad Voiculescu şi o va mai face.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a avut, joi, o dispută cu jurnaliştii pe tema unei prevederi legale care interzice îmbrăcarea pacinţilor care a murit de coronavirus. În repetate rânduri, ministrul a susţinut că nu există o astfel de prevedere, însă un ordin de ministru semnat anul trecut de Nelu Tătaru, care se referă la pacienţii autopsiaţi, prevede că „aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu şi-a recunoscut greşeala şi a precizat: „Am preluat o informaţie parţial greşită”.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate intreg guvernul cat si coalitia in sine a celor trei partide reprezinta o mare balbaiala si deci o imensa dezamagire pentru fiecare cetatean. Nu s-a urmarit niciodata interesul celor datori sa plateasca impozite statului, dar, neprotejati de cele mai elementare drepturi cetatenesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here