Benjamin Netanyahu: Vom învinge!/ Ministrul Apărării din Israel: Campania nu s-a încheiat încă, trebuie să rămânem în alertă

Sursa: X

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, în primul său răspuns public de la atacurile iraniene din cursul nopţii, că ţara sa va ieși învingătoare din acest conflict.

„Am interceptat. Am blocat. Împreună vom învinge”, a scris premierul într-o scurtă postare pe X, potrivit News.ro.

Ministrul apărării din Israel, Yoav Gallant, a anunțat că a finalizat o evaluare a situaţiei operaţionale cu înalţi oficiali din cadrul instituţiei de apărare israeliene, după atacul Iranului, relatează BBC.

„Împreună cu Statele Unite şi cu parteneri suplimentari, am reuşit să apărăm teritoriul statului Israel. Au fost provocate foarte puţine pagube – acesta este rezultatul operaţiunilor impresionante ale IDF (n.r. – forţele de apărare ale Israelului)”, a declarat Gallant, portivit News.ro.

Cu toate acestea, el a adăugat: „Campania nu s-a încheiat încă – trebuie să rămânem în alertă şi să fim atenţi la instrucţiunile publicate de IDF şi de Comandamentul de pe frontul intern. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu. Acestea fiind spuse, am zădărnicit cel mai semnificativ val de atac şi am făcut-o cu succes.”

Iranul a lansat zeci de drone către Israel, a anunţat sâmbătă seara armata israeliană, un atac fără precedent dublat şi de lansări de rachete balistice.

Barajul iranian de drone și rachete, contracarat. Ministru: „Împreună cu Statele Unite şi cu parteneri suplimentari, am reuşit să apărăm teritoriul statului Israel” / Singura victimă: un copil rănit grav / Biden acuză Iranul de un „atac nerușinat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here