Bernie Sanders și-a anunțat sprijinul pentru Joe Biden

Sursa: Facebook

Senatorul Bernie Sanders şi-a exprimat, luni, sprijinul pentru candidatura lui Joe Biden la preşedinţia Statelor Unite, în timpul unei conversaţii transmise în direct între cei doi, senatorul spunându-i lui Biden ”avem nevoie de dumneavoastră la Casa Albă”, relatează CNBC, preluat de News.ro.

”Cer fiecărui democrat, cer fiecărui independent, cer multor republicani să se alăture acestei campanii pentru a vă susţine candidatura, pe care o sprijin”, a spus Sanders.

Sanders s-a retras miercuri din alegerile primare democrate, ceea ce face ca Biden să devină practic candidatul nominalizat al democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie în care îl va avea contracandidat pe preşedintele Donald Trump.

Sprijinul din partea lui Bernie Sanders era aşteptat, dar momentul anunţului reprezintă o surpriză şi l-ar putea ajuta pe Biden să obţină sprijinul tinerilor liberali din Partidul Democrat, care l-au susţinut pe Sander în 2016 şi din nou în 2020.

Biden a spus că sprijinul exprimat de Sanders ”este un lucru foarte important”, inclusiv pentru el personal.

”Dacă voi fi nominalizat, ceea ce pare că tocmai m-aţi ajutat să fiu, voi avea nevoie de dumneavoastră, nu doar pentru a câştiga campania, dar şi pentru a guverna”, a spus Biden.

Sprijinul acordat de Sanders lui Joe Biden a venit mult mai devreme decât cel exprimat în 2016 pentru Hillary Clinton.

Sanders şi-a anunţat sprijinul pentru Hillary Clinton la peste o lună după ce aceasta îşi asigurase un număr suficient de delegaţi pentru a fi nominalizată. Biden trebuie în continuare să îşi asigure o majoritate a delegaţilor.

Percepţia că Sanders nu a făcut eforturi suficiente pentru a-şi convinge susţinătorii să voteze pentru Clinton a lăsat o nemulţumire persistentă în rândul democraţilor.

Relaţiile dintre Biden şi Sanders par să fie mult mai călduroase, cei doi discutând înultimele săptămâni despre politici.

Sanders a spus că staff-ul său lucrează cu staff-ul lui Biden pentru formarea mai multor grupuri de lucru pentru a răspunde problemelor actuale, referitoare la economie, educaţie, climă, justiţie penală, reforma imigraţiei şi asistenţa medicală.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here