Bilanţ al victimelor la Kiev: 60 de civili, inclusiv patru copii, și 160 de militari şi combatanţi ucraineni au fost uciși

Consiliul local al capitalei ucrainene Kiev a anunţat, vineri, pe Facebook că 60 de civili, dintre care patru copii, au murit de când au început cu trei săptămâni în urmă atacurile trupelor ruse asupra oraşului, relatează CNN.

De asemenea, peste 160 de militari şi combatanţi ucraineni au murit în urma atacurilor ruse asupra capitalei. Numărul răniţilor este de 889, dintre care 241 sunt civili, inclusiv 18 copii, relatează Agerpres.

În plus, 36 de clădiri rezidenţiale, 6 şcoli şi 4 grădiniţe se numără printre clădirile avariate de proiectilele lansate de trupele ruse. Acestea din urmă încearcă în continuare să încercuiască oraşul, dar se lovesc de rezistenţa ucraineană, în timp ce continuă de asemenea bombardamentele asupra Kievului, potrivit AFP.

Trupele ruse ajunse la est de Kiev se află la circa 15 kilometri de centrul oraşului şi nu au avansat aproape deloc în ultimele zile, a declarat joi un responsabil militar american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here