Bilanţul DNA | Bologa: Pierderea de competenţe a dus, în 2020, la mai puţine cauze decât în 2019

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Direcţia Naţională Anticorupţie a avut în 2020 6.180 de cauze, sensibil mai puţine decât în 2019, trendul descendent fiind cauzat de pierderea de competenţe, a declarat joi, la bilanţul DNA, şeful instituţiei, Crin Bologa, citat de News.ro.

”În 2020 am avut 6.180 de cauze, sensibil mai puţine decât în 2019. S-a înregistrat un trend descendent din cauza faptului că am tot pierdut din competenţă”, a afirmat Bologa. El a relatat că anul 2020 a fost pentru DNA un an de încercări, de verificări ale posibilităţilor de a forma o echipă eficientă.”În 2020 DNA a desfăurat o activitate intensă”, a ţinut să sublinieze procurorul şef Bologa, adăugând că rezultatele au fost remarcabile, cu creşteri la majoritatea indicatorilor. 

”Au fost finalizate anchete în cauze importante, în sectorul educaţiei, sănătate, dar şi fapte săvârşite în legătură cu pandemia”, a explicat Crin Bologa. În opinia sa, procurorii au reuşit să depăşească limitele impuse de pandemie.

Conform lui Bologa, în 2020, DNA a înregistrat 306 cauze trimise în judecată, acesta fiind cel mai bun procent de trimitere în judecată. ”Am avut 105 dosare în anchetă cu privire la infracţiuni legate de pandemia de coronavirus, cinci dosare, cu 6 inculpaţi, fiind trimise în judecată”, a afirmat şeful DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here