Bilanțul inundațiilor din Alba: 300 de persoane evacuate, 120 de case distruse

Sursa: Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că aproape 300 de localnici din judeţul Alba au fost evacuaţi din calea viiturilor care au lovit mai multe localităţi, iar peste 120 de case şi două drumuri naţionale au fost avariate. Autorităţile precizează că nu sunt victime şi că Guvernul va sprijini financiar zonele afectate, transmite News.ro.

Prezent duminică, alături de premierul Florin Cîţu în zonele afectate de inundaţii din judeţul Alba, ministrul afacerilor Interne a anunţat că 300 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor care au provocat mai multe pagube materiale.
„Au fost mai mute mesaje RO-ALERT date imediat după ce s-au întâmplat aceste fenomene. Discutând cu colegii de la ISU, pe seama telefoanelor pe care cetăţeni de aici, din zonă, le-au dat la 112, noi am venit în foarte, foarte scurt timp cu zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti. Am reuşit să ajungem chiar aici ăn zonă ocolind viitura şi pompierii au reuşit să avertizeze, să scoată din case o parte din cetăţenii care au fost evacuaţi. Ce este foarte important că nu avem victime, cu toate că avem aproape 300 de persoane evaluare, avem peste 120 de case distruse, două drumuri naţionale unde se lucrează şi acum. (…) Alimentarea cu energie electrică este rezolvată în proporţie de peste 95%, din peste 10.000 de consumatori casnici mai sunt în jur de 50 nealimentaţi”, a afirmat Lucian Bode.
Premierul a declarat, că toate localităţile afectate vor primi ajutor financiar, banii putând ajunge în localităţile afectate de luni, după şedinţa de Guvern.

„Toate zonele afectate vor primi susţinere. Ştim bine că sunt sume fixe, aşa este prevederea, dar dacă este nevoie să suplimentăm vom suplimenta. În acest moment se foarte importantă siguranţa oamenilor, să ne asigurăm că oamenii pot să-şi pună gospodăriile, dacă se poate cât mai repede la situaţia iniţială”, a spus Florin Cîţu.
Acesta a menţionat că în şedinţa de guvern de miercuri vor fi asigurate resurse financiare şi pentru alte unităţi administrativ-teritoriale afectate de inundaţii anterior şi în alte zone, cu ar fi Moldova şi Ardealul.
Premierul a catalogat situaţia drept „dramatică” şi a mulţumit structurilor din MAI şi MApN dar şi voluntarilor care au intervenit în zonele afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here