Instanța a aprobat Biroului Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) să deschidă acțiuni penale împotriva lui Poroșenko și a fostului ministru de externe Pavel Klimkin, informează RBC Ucraina.

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei a declanșat proceduri penale in rem împotriva celui de-al cincilea președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko și a fostului ministru de externe Pavel Klimkin. Serviciul de presă al NABU a anunțat acest lucru ca răspuns la o solicitare a RBC-Ucraina.

Serviciul de presă a amintit că instanța a ordonat NABU să deschidă proceduri penale împotriva lui Poroshenko și Klimkin, însă nu a oferit mai multe detalii.

În legătură cu cele de mai sus, detectivul Biroului Național a introdus informațiile relevante în Registrul unificat al investigațiilor premergătoare procesului, pe baza deciziei menționate anterior a Judecătoriei Districtului Solomensky din Kiev din 23.08.2019„, se arată în comunicat.

Agenția RBC menționează că în afară de ancheta demarată de NABU, pe numele lui Poroshenko mai există încă 11 dosare penale, deschise de Biroul de Stat pentru investigații. Într-unul din aceste dosare, Poroshenko este anchetat pentru ”acțiuni vizând confiscarea puterii”. Astfel, Poroshenko este chemat aproape săptămânal la anchetă, însă în majoritaatea cazurilor el refuză să se prezinte în fața anchetatorilor, informează și rador.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here