Black Lives Matter susține regimul dictatorial din Cuba. „Liderii Statelor Unite au încercat să zdrobească această Revoluție de zeci de ani”

Protestele anti-guvernamentale care au zguduit Cuba în ultimele zile reprezintă cea mai dramatică expresie a nemulțumirii văzute pe insulă în șase decenii de guvernare comunistă, scrie Newsweek România.

Președintele Biden a trimis un mesaj puternic de solidaritate cu „poporul cubanez și cu strigătul lor de libertate” împotriva „regimului autoritar al Cubei”, lăudând faptul că protestatarii susțin „drepturile fundamentale și universale”.

Alți democrați, cum ar fi Gregory Meeks, congresman din New York și membru al Comitetul pentru afaceri externe al Camerei Reprezentanților, și-au subliniat opoziția față de sancțiunile impuse de Donald Trump împotriva Cubei, care nu au fost încă ridicate de Administrația Biden, dar au condamnat și „corupția și gestionarea necorespunzătoare” e economiei, de care a dat dovadă conducerea cubaneză.

Dar nu toată lumea este unită în condamnare. Voci proeminente din stânga par să se fi alăturat regimului totalitar.

Cea mai proeminentă dintre acestea este mișcarea Black Lives Matter, care, într-o declarație postată miercuri, a învinuit Statele Unite pentru problemele economice ale Cubei, declanșate de embargoul impus, și a lăudat „solidaritatea regimului cubanez cu popoarele oprimate de origine africană”.

Potrivit declarației BLM, „poporul din Cuba este pedepsit de guvernul SUA pentru că țara și-a menținut angajamentul față de suveranitate și autodeterminare. Liderii Statelor Unite au încercat să zdrobească această Revoluție de zeci de ani”.

În mod absurd, declarația acuză SUA și de „subminarea dreptului cubanezilor de a-și alege propriul guvern”.

„Alegerea”, în acest caz, este un sistem cu un singur partid în care toți candidații la funcții politice trebuie să fie verificați de comitetele controlate de Partidul Comunist.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here