Boris Johnson, fără lacăt la gură: Capitalismul şi lăcomia i-au asigurat Marii Britanii succesul în vaccinarea populaţiei

Capitalismul şi lăcomia i-au asigurat Marii Britanii succesul în ce priveşte vaccinarea populaţiei, le-a spus prim-ministrul Boris Johnson deputaţilor conservatori într-o reuniune privată, în care a lăudat companiile farmaceutice pentru dezvoltarea de vaccinuri într-un timp record, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Comentariile, relatate de cotidianul The Sun, au fost făcute de Johnson într-o întâlnire pe platforma Zoom şi ar putea inflama o dispută cu Uniunea Europeană, care ia în considerare să interzică exporturile de vaccinuri în Marea Britanie.

„Motivul pentru care avem succes cu vaccinul este datorită capitalismului, datorită lăcomiei, prieteni”, citează The Sun spusele lui Boris Johnson într-o reuniune cu parlamentari conservatori, în care le-a cerut sprijinul pentru restricţiile împotriva epidemiei.

Potrivit The Sun, Johnson ar fi adăugat însă mai târziu: „De fapt, regret că am spus-o”, şi le-ar fi cerut în mod repetat parlamentarilor să „uite că am spus asta”.

O sursă neidentificată a explicat pentru The Sun că Johnson nu discuta despre disputa cu UE.

Contactat de Reuters, biroul din Downing Street al premierului a refuzat să comenteze.

Rugată să reacţioneze, Priti Patel, ministrul de interne, a răspuns că nu a participat la întrunire.

„Prim-ministrul remarcă mereu succesul puternic pe care îl avem cu vaccinul, nu doar campania, care este incredibilă, ci şi capacitatea noastră ca ţară de a dezvolta vaccinul, şi rolul pe care companiile farmaceutice, ştiinţa şi tehnologia l-au avut în aceasta”, a declarat Patel.

Marea Britanie relaxează treptat restricţiile în baza unui plan susţinut de succesul campaniei naţionale de vaccinare, prin care peste 28 milioane de persoane au primit o primă doză. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here