Donald Trump s-a „înșelat complet” când a pus la îndoială alegerile din SUA și a încurajat susținătorii să asalteze Capitolul, a declarat premierul Regatului Unit. Boris Johnson a condamnat acțiunile lui Donald Trump care și-a instigat susținătorii să atace clădirea Capitoliului în timp ce erau validate rezultatele scrutinului, notează BBC.

„Consider că a fost complet greșit faptul că a încurajat oamenii să atace clădirea Capitoliului și faptul că a pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere.

Consider că lucrurile pe care președintele Trump le-a spus sunt complet greșite și condamn fără nicio rezervă încurajarea oamenilor să se comporte într-o manieră atât de dizgrațioasă”, a declarat Johnson care a salutat confirmarea lui Joe Biden și a concluzionat spunând că „democrația a învins”, scrie Digi24.

Scene incredibile au avut loc, miercuri, în timpul validării în Congres a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, când o gloată furioasă de susținători ai lui Donald Trump, instigați și radicalizați de președinte și în acea seară dar și în ultimele două luni, a atacat clădirea Capitoliului și a forțat evacuarea legislatorilor din clădire.

Patru persoane au murit în urma haosului care a urmat insurecției, însă procedura a fost finalizată, ulterior, iar Joe Biden a primit confirmarea finală, la două luni după câștigarea alegerilor.

1 COMENTARIU

  1. Pana si un populist ca el nu accepta asa ceva,educatia politica primita isi spune cuvantul! In regatul britanic ,cu cea mai veche democratie parlamentara,asa ceva ,un asalt al parlamentului la chemarea unui presedinte nu se poate accepta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here