Boris și Farage, înlocuiți cu două blocuri de gheață pentru că nu au venit la o dezbatere despre climă

captură video Twitter Channel 4

Boris Johnson și Nigel Farage au fost înlocuiți cu două blocuri de gheață care se topeau pentru că au refuzat că vină la dezbaterea organizată de Channel 4 privind schimbările climate. Liderii celorlalte partide parlamentare, adică oponenții lui Boris Johnson au fost în platou, inclusiv laburistul marxist Jeremy Corbyn și naționalista scoțiană Nicola Sturgeon.

Conservatorii s-au înfuriat, au acuzat televiziunea că este părtinitoare și că dezbaterea a fost doar o cascadorie politică. Directorul de comunicare al lui Boris Johnson, Lee Cain, a scris la Ofcom (echivalentul britanic al CNA) și a spus că mișcarea este doar parte a unei campanii mai ample a Channel 4 împotriva conservatorilor. Cain chiar a îndemnat la blocarea postului.

În locul lui Boris Johnson, conservatorii l-au trimis pe Michael Gove, fost ministrul al Mediului și unul dintre aliații premierului britanic. Doar că acesta nu a putut lua parte la dezbatere, deoarece ceilalți lideri politici din platou nu au vrut.

Potrivit unui sondaj publicat de YouGov, Conservatorii vor câștiga alegerile din 12 decembrie și vor avea o majortitate suficientă ca să treacă planul de Brexit negociat de Boris Johnson cu Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here