Brazilia bate toate recordurile: peste 4.000 de decese zilnice asociate Covid

Sursa: Pixabay

Brazilia a înregistrat marţi, pentru prima dată, mai mult de 4.000 de decese zilnice asociate Covid-19, spitalele sunt arhipline, iar în anumite oraşe oamenii mor în timp ce aşteaptă să fie trataţi, relatează BBC, preluat de News.ro.

De la începutul pandemiei, în Brazilia au fost înregistrate aproximativ 337.000 de decese asociate Covid-19, acesta fiind al doilea cel mai mare bilanţ din lume, după Statele Unite.

Preşedintele Jair Bolsonaro continuă să se opună stabilirii de restricţii la nivel naţional, susţinând că acestea ar afecta economia mai mult decât o face coronavirusul. El a încercat să anuleze în justiţie unele măsuri impuse de autorităţile locale.

Marţi, el le-a vorbit susţinătorilor săi în faţa palatului prezidenţial. Bolsonaro a criticat măsurile de carantină, spunând că ele sunt legate de obezitate şi depresie şi duc la şomaj. Nu a făcut însă niciun comentariu legat de cele 4.195 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Până în prezent, Brazilia a înregistrat peste 13 milioane de cazuri de Covid-19, potrivit Ministerului Sănătăţii. Doar în luna martie, 66.570 de oameni diagnosticaţi au murit, mai mult decât dublu faţă de luna anterioară.

În majoritatea statelor, pacienţii cu Covid-19 ocupă mai mult de 90% dintre locurile de la terapie intensivă. Multe spitale au anunţat că proviziile de sedative şi oxigen sunt tot mai scăzute.

Doar aproximativ 8% dintre brazilieni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid.

Institutul Fiocruz a anunţat că a descoperit în ţară 92 de variante ale coronavirusului, inclusiv P.1, răspândită şi în alte continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here