Premierul României se izolează după ce un senator PNL a fost infectat cu coronavirus

Foto: Inquam Photos / George Călin

ACTUALIZARE. Senatorul Vergil Chițac este primul politician român care a fost diagnosticat cu coronavirus.

Confirmarea a venit chiar de la liderul PNL, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, Chițac a participat la ședința Biroului Politic Național, a anunțat Ludovic Orban, vineri dimineață. Din acest motiv, toți membrii BPN și toți senatorii din grupul senatorial au obligația acum să se izoleze.

„În ceea ce mă privește pe mine, ca premier în exercițiu, mă văi izola la Vila Lac 1”, a mai declarat Orban. Acesta din urmă a anunțat și că nu va mai merge la consultări, pentru a nu-l pune la risc pe președinte. Potrivit premierului în funcție, șeful statului a fost deja informat.

A existat o discuție că domnul Chițac era răcit. Până la urmă s-a testat și asta este, este pozitiv. Noi vom acționa în consecință, a mai explicat liderul PNL.

Ludovic Orban spune că nu își mai amintește dacă a dat mâna cu senatorul liberal.

Miniștri trebuie însă „să rămână în funcțiune”, a mai punctat președintele PNL și arată că ancheta epidemiologică este foarte importantă acum pentru a lămuri care politiceni au avut contacte cu Vergil Chițac și chiar cu el însuși. Ludovic Orban le-a recomandat și jurnaliștilor de a se autoizola la domiciliu și a solicita diagnostircarea.

Știrea inițială. Un ales român, senator, care a fost la o reuniune externă ar fi luat acolo virusul, potrivit Digi24.

Numele său nu a fost încă dat publicității, dar cazul politicianului ar ridica bilanțul infecțiilor cu COVID 19.

Politicianul s-ar fi infectat de la un omolog francez, iar primele informații arată că alesul român a intrat direct în carantină atunci când s-a întors în țară.

Direcția de Sănătate Publică va face anchetă epidemiologică la Senat, potrivit Digi24 cinci echipe urmând să desfășoare această operațiune.

https://universul.net/marturii-socante-din-spitalele-italiei-tineri-cu-pneumonii-oribile-saloane-inchise-triaj-ca-in-razboi/

1 COMENTARIU

  1. Acest cumatru a fost la reuniunea NATO intre 17-19 februarie, daca zice ca a intrat direct in carantina cand s-a intors, asta inseamna 4 martie, 14 zile din 19 februarie. Daca la luat la NATO, atunci el a fost dupa 4 martie raspandac de corona, si-n conditiile in care pe 8 martie s-a intalnit ccu 400 de femei musulmane, sa le dea martisoare, atunci am pus-o in Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here