Efectele distrugătoare ale minciunii. România are 70 de cazuri de coronavirus, dar o cincime provin de la un singur om

Foto: INQUAM/Virgil Siomionescu

România înregistrează 70 de cazuri de infecție cu coronavirus, după ce vineri dimineață au fost confirmați noi pacienți cu această boală. Unii au revenit recent din Italia, țară puternic afectată de epidemie.

La fel ca ieri, și azi printre cei diagnosticați cu COVID-10 în România s-au numărat și oameni care intraseră în contact direct sau indirect cu fostul șef adjunct al Poliției Capitalei, Nelu Lupu. În total, este vorba de cel puțin 13 astfel de victime.

De altfel, patru dintre pacienții confirmați azi sunt membri ai familiei unuia dintre oamenii care intraseră inițial în contact cu Lupu, potrivit Ministerului Sănătății.

 • Încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în București, la INBI Matei Balș. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 64.
 • Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv.
 • Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.
 • Caz 61 – Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 • Caz 62 – Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61
 • Caz 63 – Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61
 • Caz 64 – Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61

Fostul polițist Nelu Lupu a mințit autoritățile române cu privire la călătoriile sale. S-a aflat în cele din urmă că fusese în Israel în cursul lunii februarie, dar perioada în care a ținut secret acest lucru a fost suficientă pentru a răspândi boala în jurul său. Noua gravidă, nepoțelul, fiul său au fost primele victime. Au urmat angajați ai spitalului în care este internat, Spitalul Gerota, dar și alte persoane.

Tot foarte târziu a recunoscut și o angajată de la Evidența Populației, din cadrul Primăriei Capitalei, că îl însoțise pe fostul polițist.

Anunțul a fost făcut acum câteva zile de primarul Gabriela Firea, iar în dimineața în care femeia a spus despre ce e vorba, biroul a fost închis. Potriovit informațiilor existente, la serviciu ar fi intrat în contact cu aproximativ 70 de persoane. Nimeni nu știe cu câte alte persoane a mai interacționat în restul timpului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi seara, că alte șase persoane diagnosticate infecție cu noul coronavirus au fost în contact cu femeia de 26 de ani din Hunedoara. Trei dintre aceștia sunt cadre medicale. Tinerei i-a fost întocmit dosar penal pentru că s-a dus la spital pentru un consult fără să-i prevină pe medici că se afla de fapt în izolare, cu suspiciune de coronavirus. Cazul pe larg al femeii – AICI.

Cu ce zbor a călătorit în Israel și unde a stat fostul polițist

Ambasada Israelului a oferit, joi, informații despre călătoria fostului șef al Poliției București, care a infectat mai mulți oameni cu coronavirus, la întoarcerea în România.

„Cu privire la situaţia „pacientului 17″ confirmat cu coronavirus şi despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deţinute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei El Al – LY572. Pacientul 17 a fost cazat la Hotelul Diamond Princess în oraşul Betleem (teritoriile palestiniene). Nu avem informaţii până la acest moment referitor la o posibilă şedere a lui în Israel”, a transmis, miercuri, Ambasada Israelului.

Potrivit instituției, demersurile făcute pe lângă autoritățile române abilitate pentru a aflat detalii suplimentare despre Nelu Lupu au ca scop „să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun”.

1 COMENTARIU

 1. Un securist corupt si incompetent fara caracter asa cum sunt toti din Justitia din aceasta tara platiti cu salarii colosale si pensii speciale drept multumire pentru munca lor ”grea” de o ”viata de 20 de ani”timp in care au acaparat toate functiile publice din aceasta tara inrudindu-se intre ei si punandu-si toate rubedeniile peste tot transformand aceasta tara intr-un stat mafiot pentru a nu raspunde in fata legii si a o jefui dupa bunul plac.

  Justitia din aceasta tara praf de coruptie si incompetenta reprezinta ”statul paralel”responsabil de devalizarea acestei tari.

  Noi cetatenii acestei tari suntem obligati de aceasta mafie sa le platim salarii colosale si si pensii speciale.Daca nu vom iesi in strada impotriva acestui sistem mafiot care sugruma aceasta tara si vom accepta in continuare sa fim tratati ca niste sclavi atunci ne meritam soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here