BREAKING | Trump: Nicio victimă în urma atacului. Cât voi fi președinte, Iranul nu va avea arma nucleară. Urmează noi sancțiuni

Sursa: Facebook

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat miercuri, după atacul iranian asupra asupra bazelor americane utiliizate de americani în Irak, că atât timp cât este el preşedinte, Iranului nu i se va permite să deţină arma nucleară.

El a precizat că niciun american nu a fost rănit în urma atacului iranian.De asemenea, el a solicitat NATO o mai mare implicare în Orientul Mijlociu.

Trump a anunţat că în curând vor fi impuse noi sancţiuni economice împotriva Iranului.

”Statele Unite vor impune imediat sancţiuni economice punitive împotriva regimului iranian”, a anunţat Donald Trump, precizând că aceste sancţiuni vor rămâne în vigoare până când Iranul îşi schimbă compotramentul.

În discursul susținut la Casa Albă, după atacul iranian asupra bazelor din Irak utilizate de soldații americani, președintele Donald Trump a ținut să adreseze și un mesaj de pace poporului iranian.

Iranul trebuie să-şi abandoneze ambiţiile nucleare, a spus preşedintele SUA.

Trump a cerut şi celorlalţi aliaţi să renunţe la acordul nuclear cu Iranul, pe care l-a criticat .

„Trebuie să acţionăm toţi în vederea unui acord cu Iranul care să facă lumea un loc mai sigur şi mai paşnic”, a declarat preşedintele american.

Trump l-a descris pe liderul militar iranian Qassem Soleimani ucis în urma atacurilor americane, ca fiind cel mai mare terorist al lumii. 

„El instruia armate teroriste, inclusiv Hezbollah, lansând atacuri teroriste împotriva ţintelor civile”, a declarat Donald Trump.

A alimentat războaie civile sângeroase în întreaga regiune, a rănit şi ucis militari americani, a spus preşedintele american, adăugând că Soleimani a coordonat recentele atacuri asupra personalului SUA din Irak şi a orchestrat ”atacul violent” asupra ambasadei SUA în Irak. 

– ”Toţi militarii noştri sunt în siguranţă, iar la bazele aeriene au fost produse pagube minore”, a declarat Trump.

”Statele Unite vor impune ”imediat” noi sancţiuni împotriva Iranului cât timp acesta nu-şi va schimba comportamentul.

La cinci zile după eliminarea generalului Qassem Soleimani, Iranul a lansat în noaptea de marţi spre miercuri riposta împotriva Statelor Unite lansând rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează militari americani. Potrivit Pentagonului, peste 12 rachete au fost lansate din Iran împotriva bazelor Ain al-Assad şi Erbil.

Sursa: News.ro

3 COMENTARII

  1. Bravo, asa da, foarte bune masuri, Trump a spus UE si democratilor din Sua ca tratatul nuclear din 2015 a fost prost gandit si n-a avut efectele scontate, pentru ca Iranul s-a lafait in bani, insa nu a facut nimic pentru iranieni cu ei, ci a platit militii siite si organizatii paramilitare peste tot prin Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here