București | În sectorul 1, incidenţa cumulată a cazurilor de Covid a depăşit 10 la mie

Foto: INQUAM/George Călin

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a depăşit, sâmbătă, 8 la mie, în Capitală, iar o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată după ce va fi aprobată şi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind noile restricţii, transmite News.ro. Sectorul 1 are cea mai mare incidență din București, dintre sectoare, de 10,23 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,28 în Capitală.

-Sectorul 1: rată de infectare de 10,23 de cazuri la mia de locuitori

-Sectorul 2: rată de infectare de 9,05 de cazuri la mia de locuitori

-Sectorul 3: rată de infectare de 6,48 de cazuri la mia de locuitori

-Sectorul 4: rată de infectare de 8,13 de cazuri la mia de locuitori

-Sectorul 5: rată de infectare de 8,51 de cazuri la mia de locuitori

-Sectorul 6: rată de infectare de 8,74 de cazuri la mia de locuitori

Consiliul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocat după publicarea noilor măsuri adoptate prin Hotărâre de Guvern în Monitorul Oficial.

Vineri seară, CMBSU a anunţat o serie de restricţii pentru Bucureşti pe baza incidenţei din 29 şi 30 septembrie, când se depăşise pragul de 6 la mie, dar ele nu vor intra, se pare, în vigoare, deoarece nu sunt puse în acord, cu decizia CNSU de joi seară. De abia după ședința de guvern de sâmbătă, Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei va anunța care sunt restricțiile care vor fi aplicate “cu certitudine” începând de duminică.

Şedinţa de Guvern este programată sâmbătă, la ora 12.00, când ar urma să fie adoptate măsurile propuse prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, încă de joi.

CNSU a decis joi seară, desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemiologice. În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării. Aceeaşi situaţie este şi în cazul restaurantelor. Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, a decis CNSU.

Conform CNSU, se instituie carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii între 20:00 şi 5:00, iar magazinele se închid la ora 22:00.

Georgia l-a arestat pe ex-președintele Mihail Saakașvili la întoarcerea din exil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here