Budapesta, presiuni ca UDMR să ajungă din nou în Parlamentul României

Inquam Photos / Manases Sandor

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a afirmat joi că este „vital” ca UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) să poată reprezenta interesele maghiarilor în cel mai solid mod posibil în parlamentul de la Bucureşti, ceea ce va fi posibil doar dacă la alegerile legislative din 6 decembrie Uniunea va fi votată nu doar de cei din România, ci şi de cetăţenii români care trăiesc în diasporă, a consemnat MTI, potrivit Agerpres.

Vicepremierul ungar responsabil pentru politici naţionale a făcut aceste remarci într-o conferinţă de presă desfăşurată online în finalul Conferinţei Permanente Maghiare (Maert) şi Consiliului Diasporei Maghiare, organizate în spaţiul virtual din cauza epidemiei de coronavirus.

El le-a cerut totodată alegătorilor maghiari cu origini transilvane, care nu locuiesc pe teritoriul României şi au cetăţenie română, posesori de documente româneşti (paşapoarte şi cărţi de identitate), să participe la alegeri. UDMR va putea reprezenta eficient valorile şi interesele maghiare dacă este susţinută de alegători, a explicat Zsolt Semjen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here