Bulai: Nu există opţiunea de a ieşi de la guvernare. Poate am greşit în decembrie, când am spus: fără Ludovic

Foto: INQUAM/George Călin

Vicepreşedintele USR PLUS Iulian Bulai afirmă că formaţiunea nu are opţiunea de a ieşi de la guvernare şi consideră că varianta Ludovic Orban – premier ar aduce mult mai multă stabilitate guvernării. „Poate că noi am greşit în decembrie, când am spus fără Ludovic”, susţine Bulai, citat de News.ro.

Întrebat, la RFI, dacă Ludovic Orban – premier ar fi o variantă bună pentru a depăşi criza din coaliţie, Iulian Bulai a răspuns: „L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni şi îţi dai seama de faptul că poate că noi am greşit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experienţă politică uriaşă”.

„Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: există sincope în actul guvernării, atunci când puterea executivă nu este deţinută de către aceeaşi persoană care deţine puterea politică în cadrul partidului cel mai mare din coaliţia de guvernare care dă premierul. De asta, problema pe care o discutăm nu este despre Vlad şi despre USR, este despre conflictul intern din PNL şi campania internă care se desfăşoară în lumina Congresului PNL din toamnă. De aceea, noi credem că este important să avem o strategie de stabilitate şi de ce nu, să vină un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul şi de ce nu, chiar şi premierul Orban care, în opinia noastră sau în opinia mea, să nu zic a întregului partid, ar oferi mult mai multă stabilitate guvernării, pentru că nu ar mai exista aceste sincope de putere”, a declarat Bulai.

Vicepreşedintele USR PLUS a afirmat că premierul Florin Cîţu a comis un act de agresiune când l-a demis pe Vlad Voiculescu din postul de ministru al Sănătăţii, fără să se consulte cu partenerii de coaliţie.

„Decizia este unanimă în rândul miniştrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere faţă de premierul Cîţu, dar nu există opţiunea de a ieşi de la guvernare, pur şi simplu, am primit acest mandat, mergem înainte, facem reforme, rezolvăm această criză şi guvernăm ţara”, a subliniat Iulia Bulai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here