Câini polițiști, antrenați la Sibiu să detecteze persoanele infectate cu COVID-19

Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea persoanelor confirmate cu COVID-19, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode, precizând că pregătirea a început de anul trecut.

Ministrul a scris pe Facebook că anul trecut, la Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu, a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi.

Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, a spus Bode.

Ministrul a mai precizat că, de-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existenţă ai instituţiei, s-au obţinut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Ministrul de Interne și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat, joi, Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here