Calculele Guvernului: Preţurile plafonate în energie, păstrate integral doar pentru anumiţi consumatori noncasnici

Sursa: Pexels

Guvernul ia în calcul introducerea de la 1 septembrie a supraimpozitării atât pentru traderii de energie electrică, cât şi pentru furnizori, dar şi ca actualele preţuri plafonate la energie şi gaze pentru clienţii finali noncasnici să fie păstrate integral doar pentru anumiţi consumatori, relatează Profit.ro, potrivit News.ro.

″Începând cu data de 1 septembrie 2022, (…) venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică, furnizorii şi traderii de energie electrică, (…) se impozitează cu … %″, prevede o variantă de lucru de modificare a OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 202, analizată de Profit.ro.

Venitul suplimentar lunar al furnizorilor şi traderilor de energie ar urma să fie calculat ca diferenţă pozitivă dintre valoarea tranzacţiilor de vânzare încheiate în luna respectivă la preţul de referinţă lunar şi valoarea tranzacţiilor de cumpărare din luna respectivă calculată la preţul mediu ponderat.

Documentul citat mai stipulează păstrarea actualelor preţuri plafonate la energie şi gaze pentru clienţii casnici. În privinţa celor noncasnici, însă, la energie electrică,  doar unii dintre consumatori vor mai beneficia integral de plafon.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here