Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a dat demisia din partidul pe care l-a înființat în 2015. Potrivit unor surse politice, el va candida pe listele Pro Romania, la alegerile Parlamentare din 6 decembrie, informează ziare.com.

„Conducerea ALDE a decis, în data de 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune între ALDE și PRO Romania.

Liderul demisionar al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni seară, la Antena 3, că el și încă 21 de lideri județeni și-au dat demisia din partid și se vor înscrie în Pro România. Demisionarii vor fi toți candidați la alegerile parlamentare.

Nu cred că e pe nepusă masă, când am hotărât în structurile statutare să facem fuziunea cu Pro Romania am anunțat că la parlamentare vom merge pe o listă comună sub titulatura comună Pro Romania. Toți membrii ALDE care candidează la parlamentare vor fi membri Pro Romania pentru a putea candida. Pe 8 noiembrie vom avea Congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeași zi va fi și sedința Pro Romania și după 8 încolo vom funcționa că un singur partid. ALDE va rămâne până se vă pronunța decizia definitivă a instanței pe fuziune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie.

Prevederile legale în cazul fuziunii a doua partide obliga ALDE și PRO Romania să candideze pe o lista comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România.

Această obligație revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Calin Popescu Tăriceanu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de formațiunea ALDE.

ALDE a făcut parte din Guvernul Ponta încă de la înființare până în 17 noiembrie 2015, după ce premierul Victor Ponta și-a depus mandatul pe 4 noiembrie 2015

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here