Misiune aeriană: Rusia vrea să pregătească un transport umanitar spre China de copii născuți din mame-surogat. Există un „excedent” de bebeluși neridicați de părinții biologici

Autoritățile ruse se gândesc să închirieze un avion din China pentru a le aduce părinților biologici chinezi copiii născuți de mame-surogat din Rusia, care au fost ținuți departe de aceștia din cauza restricțiilor impuse de Covid-19, transmite The Moscow Times.

Clinicile de mame-surogat sunt interzise în China, așa că familiile plătesc pentru copii născuți de „mame de împrumut” din străinătate.

Haosul adus de pandemie s-a resimțit și această industrie, ducând la un „excedent” de nou-născuți care așteaptă în Rusia, unii dintre ei în orfelinate, să fie luați de părinții lor biologici din China.

„Avem în vedere posibilitatea de a oferi vize și de a organiza un zbor umanitar de la Beijing, astfel încât părinții chinezi să poată veni să-și ridice copiii”, a declarat presei Anna Mityanina, responsabila pentru drepturile copiilor din Sankt Petersburg, unde sunt blocați mulți copii.

„Toți au certificatele de naștere cu numele lor chinezești pregătite și le merge foarte bine”, a adăugat Mityanina.

În China, creșterea veniturilor, ratele ridicate de infertilitate și dorința cuplurilor mai în vârstă – cu mult peste vârsta lor reproductivă – de a avea copii, după ce regimul a anulat regula unui un singur copil în 2016, a alimentat cererea pentru mame-surogat.

Mityanina a subliniat că nu toți copiii născuți din mame-surogat au fost trecuți într-o bază de date. Ea a spus că agențiile de maternitate-surogat sunt responsabile de aceștia: „Sunt clinici foarte opace și preferă să nu împărtășească informații despre activitatea lor”.

În timp ce afacerile cu mame-surogat par înfloritoare în Rusia și Ucraina, criticii acestor practici comerciale avertizează că femeile și copiii sunt exploatați de străini bogați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here