Carmen Dan, despre absența de la moțiune: Cine mă bănuieşte de înţelegeri oculte nu mă cunoaşte

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Senatorul PSD Carmen Dan a explicat că nu a putut fi prezentă la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură, întrucât este contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 și are obligaţia de a sta în autoizolare, în caz contrar riscând un dosar penal pentru zădărnicirea răspândirii bolilor.

Precizările au fost făcute în contextul în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei colegi care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură, invocând probleme legate de coronavirus, liderul social-democrat considerând că niciunul dintre ei nu este bolnav.

Nu mi-am dorit această situaţie! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu îmi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac. Cine mă bănuieşte de înţelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic înseamnă că nu mă cunoaşte. Iar pentru cei care nu mă cunosc nu am nicio obligaţie să mă justific. Sănătate tuturor!„, a scris pe Facebook Carmen Dan.

Ședința de plen de luni, în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură, a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat luni, după suspendarea ședinței, că social-democrații nu mai iau în calcul să voteze moțiunea în sesiunea ordinară care va începe marți, 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here