Senatoarea PNL, Carmen Hărău, care, miercuri, a votat, împotriva Guvernului, spune că e o greșeală și vrea să vadă înregistrarea momentului din Parlament, care a stârnit hohote de râs din partea PSD.

O să merg acasă să vad înregistrarea. Este o greșeală, am încurcat bilele, am votat la vedere. Dacă e așa, îmi cer scuze față de toți membrii PNL”, a declarat senatoarea PNL, în direct la B1 TV.

Guvernul Orban a fost demis miercuri, la trei luni și o zi de la învestire, după ce moțiunea de cenzură a PSD a trecut, cu 261 de voturi. Pentru a trece moțiunea erau necesare 233 de voturi. Adoptarea moțiunii de cenzură este un prim pas pentru anticipate.După demiterea Guvernului, preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament, iar dacă o astfel de majoritate nu există, preşedintele consultă partidele reprezentate în Parlament, conform Constituției.

În termen de zece zile de la desemnare, premierul nominalizat trebuie să întocmească lista cu membrii Guvernului şi programul de guvernare şi să le trimită pentru dezbatere Camerei Deputaţilor şi Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here