Patru români se află printre cele şapte victime ale unui accident produs luni pe autostrada M5, din regiunea Csongrád, din Ungaria, după ce un camion a rupt parapetul, a intrat pe contrasens şi a lovit alte două maşini care au luat foc în urma impactului, anunță news.ro.

Reprezentanţii oficiului consular al României la Szeged au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine date cu privire la identitatea românilor şi la circumstanţele producerii accidentului.

Conform MTI, șapte persoane au decedat într-un accident de circulaţie produs luni pe autostrada M5 din Ungaria, în urma coliziunii dintre un camion din Serbia şi două autoturisme cu numere de înmatriculare străine.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie din Judeţul Csongrád a declara pentru agenţia ungară de presă MTI că accidentul s-a produs în jurul orei 2:30, la kilometrul 146 al autostrăzii, în apropierea localităţii Kistelek.

Un camion care se îndrepta către Budapesta a rupt parapetul care delimita sensurile de mers şi a intrat în coliziune cu două autoturisme care circulau pe celălalt sens. Cele două maşini au luat foc, iar cei şapte pasageri ai acestora au murit pe loc. Şoferul camionului nu a fost rănit.

Potrivit MAE, Consulatul General al României la Szeged urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în regiunea Csongrad, accident soldat cu decesul a patru cetăţeni români. Info Trafic 24 relatează, citînd presa ungară că este vorba despre o familie cu doi copii. 

Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate şi circumstanţele producerii accidentului. Până la acest moment, la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Reprezentanţii Consulatului General al României la Szeged monitorizează cu prioritate situaţia şi se află în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor de eliberare a documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite”, precizează MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here