Casa Albă: Rusia a primit sute de drone iraniene pentru a ataca Ucraina

Casa Albă a anunţat vineri că Rusia pare să-şi aprofundeze cooperarea în domeniul apărării cu Iranul şi a primit sute de drone de atac unidirecţional pe care le foloseşte pentru a ataca Ucraina, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Citând informaţii recent declasificate, Casa Albă a spus că dronele sau vehiculele aeriene fără echipaj (UAV) au fost construite în Iran, transportate peste Marea Caspică şi apoi folosite de forţele ruse împotriva Ucrainei.

„Rusia a folosit UAV-uri iraniene în ultimele săptămâni pentru a lovi Kievul şi a teroriza populaţia ucraineană, iar parteneriatul militar Rusia-Iran pare să se aprofundeze”, a transmis purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, într-un comunicat.

„Suntem, de asemenea, îngrijoraţi de faptul că Rusia lucrează cu Iranul pentru a produce UAV-uri iraniene din interiorul Rusiei”, a afirmat el.

Kirby a spus că SUA deţin informaţii că Rusia primeşte materiale din Iran necesare pentru a construi o fabrică de drone care ar putea fi pe deplin operaţională la începutul anului viitor.

El a afirmat că locaţia planificatp pentru această fabrică este Zona Economică Specială Alabuga din Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here