„Casa noastră”, filmul câştigător la TIFF 2022, în cinematografe din 16 septembrie

Sursa: captură video

Debutul cinematografic al regizorului bolivian Alejandro Loayza Grisi, câștigător în acest an și la Sundance Film Festival în secțiunea World Cinema Dramatic Competition, va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara începând cu 16 septembrie, transmite News.ro.

O combinaţie sublimă de tehnică cinematografică şi realism magic care pune în lumină povestea comunităţilor din ţinuturile înalte ale Boliviei, din ce în ce mai vulnerabile în faţa schimbărilor climatice şi supuse constant provocărilor de a rămâne în locurile natale şi de a-şi păstra cultura, obiceiurile şi valorile.

În mijlocul stepei boliviene, doi vârstnici din tribul Quechua au parte de o existenţă lipsită de evenimente, cu fiecare zi aidoma celei dinaintea ei. O secetă neobişnuit de lungă le ameninţă traiul, iar Virginio şi soţia lui, Sisa, sunt puşi în faţa unei alegeri dificile: să reziste sau să capituleze în faţa trecerii timpului? Când nepotul lor, Clever, li se alătură, toţi trei trebuie să înfrunte în propriu-i fel natura, necesitatea schimbării şi însuşi sensul vieţii.

„Utama este povestea unuia dintre cele mai puţin cunoscute locuri de pe planetă, dar este în cele din urmă şi o poveste universală a oricărei alte comunităţi care se confruntă cu aceleaşi condiţii sociale şi de mediu”, spune Alejandro Loayza Grisi.

„Casa noastră/ Utama” a fost desemnat marele câştigător din acest an la TIFF şi a fost recompensat cu Trofeul Transilvania. Producţia boliviană s-a clasat pe primul loc şi în preferinţele cinefililor prezenţi la festival, obţinând şi Premiul Publicului.

Alejandro Loayza Grisi s-a născut în Bolivia. Şi-a început cariera artistică în domeniul fotografiei şi a lucrat ca director de imagine la seria de documentare Planeta Bolivia şi la scurt metraje precum Aicha, Dochera sau Polvo. Fascinat de poveştile care pot fi spuse cu ajutorul imaginilor în mişcare, debutează ca regizor şi scenarist cu filmul „Casa noastră/ Utama”.

Casa noastră este distribuit în România de Transilvania Film.

„Regele Mihai: Drumul către casă”, cel mai popular film de la TIFF 2022

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here