Cât a câștigat anul trecut un fost polițist aflat în conducerea Metrorex

Foto: INQUAM/George Călin

Compania Metrorex este o gaură neagră pentru buget, înregitrând pierderi de 331.283.885 lei pe anul 2020, potrivit cifrelor de la Ministerul de Finanțe. Societate comercială pe acţiuni, iniţial cu capital integral de stat, Metrorex desfăşoară în principal activităţi de interes public şi strategic şi funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor. 

În Consiliul de Administrație al companiei sunt cinci membri, iar unul dintre ei, David Alexandru Burghiu, a câștigat în 2020 o sumă exorbitantă pentru un român obișnuit potrivit declarației de avere:

–        37.524 de lei indemnizație CA Metrorex,

–        104.285 lei Indemnizație Administrator special RADET

–        96.491 lei, indemnizație Director General Compania Municipală Termoenergetica

–        43.652 de lei indemnizație Companie Muncipală parcuri și grădini

–        65.762 lei Comisia pentru aplicarea legii 550/2002 (privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local).

La un calcul simplu, reiese că Burghiu a câștigat anul trecut 347.714 lei, ceea ce înseamnă un venit de aproape 6.000 de euro pe lună.

Prin cv-ul lui Burghiu cam bate vântul.

Conform CV-ului, Burghiu a absolvit Academia de Poliției, specializarea Drept, în 2008. Are un master la Colegiul Național de Apărare. Până în 2014 a fost ofițer specialist MAI, relatează Newsweek.

Din 2016, devine consilier pentru relații externe la Compania Națională Aeroporturi.

Din 2017 este, concomitent, administator neexecutiv Metrorex, administrator neexecutiv la Compania Națională de Parcuri și Grădini, Director la Compania Municipală de Management al Traficului (2017 – 2018).

Din 2018 este și administrator special RADET.

Ministrul Transporturilor a cerut un control la Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a trimis Corpul de control la Metrorex, nemulțumit de creșterea salariilor angajaților în plină pandemie. Sindicaliștii îl contrazic însă pe ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here