Profesorul Cătălin Cârstoiu, noul manager al Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB) a achiziționat pentru instituție două aparate de analiză și se va începe testarea masivă a tuturor angajaților și pacienților, dar și a persoanelor suspecte de infectare, scrie libertatea.ro.

La Spitalul Universitar de Urgență București au fost făcute multe schimbări în ultimele două zile de când are un nou manager. După scandalul de la secția de nefrologie, unde un pacient contaminat cu COVID-19, dar testat pentru gripă a infectat alți doi pacienți dializați și a compromis etajul 13 al spitalului, a dus la demiterea Adrianei Nica și numirea profesorului Cătălin Cârstoiu, decanul UMF Carol Davila.

Spitalul va putea să analizele în propriul laborator teste COVID-19.. Am adus două aparate de analizat teste moleculare cu o capacitate de 500 de teste pe zi. Am organizat ca laboratorul să lucreze două ture a 8 ore pe zi”, a declarat doctorul Cârstoiu.

Au un laborator performant și pot analiza și oamenii de acolo în jur de 500 de teste. Acest lucru ne va permite o testare masivă. Vom începe cu angajații și pacienții spitalului pentru a ridica teama din rândul acestora. Este foarte important ca ei să se simtă în siguranță. În acest sens, am comandat la Unifarm tot echipamentul de protecție necesar, iar ei ne-au ajutat imediat”, a explicat Cârstoiu. După ce a asigurat măști pentru toți cei care intră în spital, noul manager și-a propus să organizeze triajul pacienților.”Marți vom reface triajul, trebuie să se respecte toate protocoalele și regulile. Este vital pentru limitarea și controlarea acestui virusl, mai ales într-un spital. De asemenea, am stopat internările non-urgente până nu vedem ce avem acum pe secții”, a mai spus Cârstoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here