Câți jurnaliști au fost uciși și răniți de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Trei jurnalişti au fost ucişi, iar alţi peste 30 răniţi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, a anunţat marţi ombudsmanul ucrainean Liudmila Denisova, potrivit Agerpres, care citează AFP.

„Cel puţin 35 de jurnalişti au fost victime” ale forţelor ruse, dintre care trei au fost ucişi, afirmă Denisova pe contul său Telegram.

Americanul Brent Renaud a fost împuşcat mortal duminică la periferia de nord-vest a capitalei ucrainene Kiev, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun şi-a pierdut viaţa în timpul bombardamentului asupra turnului de televiziune din Kiev, iar un alt jurnalist ucrainean Viktor Dudar a fost ucis în cursul luptelor de lângă Mikolaiev (Nikolaiev/sud).

Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi de „tirurile deliberate ale agresorului”, a adăugat ea, menţionând că printre aceştia sunt reprezentanţi ai presei din diferite ţări, între care Elveţia, Cehia, Danemarca şi Marea Britanie.

„Inamicul încearcă să distrugă infrastructura audiovizuală ucraineană”, a afirmat Denisova, evocând tirurile împotriva turnurilor de televiziune din Kiev, Luţk şi Rivne (vest).

Bilanţul victimelor atacului de luni asupra turnului de televiziune din Rivne a crescut marţi la 19 morţi, conform AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here