Ce a spus Putin despre România în discursul de luni

În discursul de luni seară, în care a anunțat recunoașterea independenței regiunilor separatiste Lugansk și Donețk, Vladimir Putin a amintit faptul că Ucraina modernă este formată inclusiv din teritorii care au aparținut României.  

Vladimir Putin a ținut luni seară un discurs maraton, în care a folosit dese referiri istorice pentru a justifica ocupația militară în desfășurare în regiunile separatiste Lugansk și Donețk din estul Ucrainei.

Liderul de la Kremlin a folosit în raționamentul său de ocupare a Ucrainei inclusiv numele României, ale cărei teritorii – Basarabia, Ținutul Herța și nordul Bucovinei – au fost smulse prin tratatul încheiat pe 23 august 1939 între Hitler și Stalin pentru a forma, alături de alte teritorii, Republica Sovietică Socialistă Ucraina, potrivit stirileprotv.

Putin: Ucraina modernă a fost creată de Rusia comunistă

Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolşevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluţia din 1917”, a spus Putin luni seara.

Apoi, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a transferat statului ucrainean nişte pământuri care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei”, a mai spus Vladimir Putin.

Iar în 1954, din anumite motive, Hruşciov a luat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. De fapt, aşa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice”, a completat liderul de la Kremlin, potrivit căruia Rusia ar fi fost ”jefuită” când Uniunea Sovietică s-a destrămat, în 1991.

”Lenin și asociații săi au creat Ucraina modernă prin confiscarea teritoriilor din Rusia”, iar ”Ucraina modernă a fost creată de Rusia comunistă”, a mai afirmat Putin, care susține că, ”pentru Rusia, Ucraina nu este doar o țară vecină, ci o parte a istoriei – camarazii și rudele noastre”.

Oficial SUA: Declarațiile lui Putin sunt ”delirante”

Comunitatea internațională nu acceptă astfel de abordări revizioniste, pe care occidentalii le consideră ”delirante”.

Am auzit toţi discursul preşedintelui Putin transmis ieri (luni – n.r.). Declaraţiile sale scandaloase despre Ucraina şi poporul ucrainean au fost delirante, reflectând o viziune denaturată care te face să te gândeşti nu la un lider global, ci la cei mai răi autoritari”, a declarat marți Kristina Kvien, însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here