Ce prevede acordul între MAI și Patriarhie privind împărtirea luminii de Înviere

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți seară că BOR și MAI au stabilit, printr-un acord, cum vor primi credincioșii pâine sfințită (paște) și lumină de Înviere.

Astfel, conform acordului, pâinea binecuvântată (prescură, paște) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile. Cei care vor merge la biserică pentru a lua paște vor trece în declarația pe propria răspundere, la locul deplasării, numele lăcășului de cult din zona de rezidență, cu precizarea „pentru ridicarea Sfintelor Paști”.

În ceea ce privește Sfinta Lumină adusă de la Ierusalim, distribuirea se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seară începând cu ora 20.00.

Angajații parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuitrii prescurilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, dar cu evitarea aglomerației, păstrând restricția de maximum 3 persoane, a mai precizat ministrul Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here