Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, trebuie să respecte mai multe obligații în următoarele 60 de zile, în care se află sub control judiciar, în dosarul în care este cercetată pentru luare de mită, notează Ziare.com.

Decizia de revocare a arestului preventiv și cercetarea sub control judiciar a fost luată de un complet format din doi magistrați de la Curtea de Apel București: Risantea Găgescu și Corina Mîndrilă, fostă Dăescu, fostă Gherghișan.

Pintea trebuie să respecte următoarele obligații:

a) Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemată;

b) Să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

c) Să se prezinte la IPJ Maramureș, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituție ori de câte este chemată.

Curtea de Apel București i-a impus Sorinei Pintea să nu comunice direct sau indirect cu celălalt inculpat din dosar, afaceristul Mihai Coste, dar și cu mai mulți martori: George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul și Dan Botorce – este vorba de denunțători, angajați ai firmei care au dat presupusa mită sau angajați ai spitalului din Baia Mare.

Atrage atenția inculpatei Pintea Sorina asupra dispozițiilor art. 215 alin. 3 Cod procedură penală referitoare la înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, în situația în care încalcă cu rea-credință obligațiile care îi revin,” se mai arată în minuta instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here