Incendiul de pe platforma Petromidia a fost stins integral, iar livrarea de carburanţi pentru staţiile Rompetrol din România şi regiunea Mării Negre va fi asigurată în continuare, potrivit unui comunicat al companiei Rompetrol Rafinare, remis vineri seara Agerpres.

Rompetrol Rafinare anunţă stingerea integrală a incendiului de pe platforma Petromidia, în urma intervenţiei prompte a echipelor de pompieri militari, asistaţi de pompierii de pe platforma industrială. Prin măsurile adoptate, incidentul a fost neutralizat şi nu există în acest moment niciun alt risc. Celula anti-criză Rompetrol continuă să ofere sprijin autorităţilor şi partenerilor, precum şi pentru reducerea impactului pe plan intern al acestui incident”, se spune în comunicat.

Reprezentanţii companiei menţionează că, încă de la începutul incidentului, tot personalul a fost evacuat în siguranţă, stabilindu-se un traseu şi o zonă strictă doar pentru accesul şi intervenţia echipelor de intervenţie. De asemenea, procesele operaţionale din rafinărie au fost oprite, sistemele de ventilaţie au fost pornite, pentru a elimina orice altă sursă care ar fi putut duce la propagarea incendiului.

Totodată, la nivelul rafinăriei, s-a stabilit o echipă de specialişti care, împreună cu autorităţile de resort, va stabili cauzele acestui incident. În acelaşi timp, se va realiza şi o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară şi o predictibilitate în ceea ce priveşte repornirea instalaţiilor din rafinărie.

Compania va continua să asigure livrarea de carburanţi pentru staţiile Rompetrol din România şi regiunea Mării Negre. Monitorizările făcute de autorităţile de mediu au relevat faptul că nu au fost depăşite valorile limită, nefiind afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă)„, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în momentul izbucnirii incendiului, în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) se aflau cinci angajaţi ai Rompetrol Rafinare.

Compania depune toate eforturile necesare pentru ca cei afectaţi să beneficieze de cele mai bune condiţii de spitalizare şi tratament al rănilor. În funcţie de procedurile medicale şi situaţia colegilor, analizăm şi posibilitatea ca aceştia să fie transportaţi în unităţi specializate din afara ţării, cu sprijinul companiei şi al autorităţilor. Totodată, departamentul de resurse umane este în contact direct cu familiile celor afectaţi. Rompetrol Rafinare îşi oferă tot sprijinul pentru familia colegului care, din păcate, a decedat în urma incendiului. Condoleanţe familiei!”, transmite compania.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate. Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Aflat la locul incidentului, secretarul de stat Raed Arafat a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Amplasarea strategică şi reţeaua de distribuţie complexă fac din Petromidia un adevărat hub energetic, capabil să acopere substanţial reţeaua de staţii de distribuţie din România. De asemenea, carburantul produs la Petromidia este distribuit şi în ţări precum Bulgaria, Georgia sau Republica Moldova, unde este vândut tot sub brandul Rompetrol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here