Ce spune un medic federal olandez despre Roxadustat, substanța interzisă găsită la Simona Halep

Cazul Simonei Halep a generat numeroase reacții din partea multor persoane implicate în lumea sportului. Printre acestea se numără și medicul federal olandez Babette Pluim, care a vorbit despre Roxadustat, substanța interzisă găsită în corpul fostei lidere WTA.

Medicul Babette Pluim crede că Simona Halep nu avea niciun motiv să folosească Roxadustat în mod voit, existând alte metode mult mai eficiente și care pot fi mascate mai ușor, în cazul în care sportivii decid să apeleze la substanțe ilegale.

Alte alternative, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat„, a spus Babette Pluim pentru NRC.

Are un efect în principal pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari. La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen este de 55 până la 60%.

Pentru cicliști, aceasta este uneori de 90 până la 100 la sută. Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise”, a explicat Babette Pluim pentru sursa citată, conform Eurosport.

Olanda a efectuat în 2021 aproape 8000 de controale pentru sportivii săi, dar doar 25 au fost direcționate către tenis. Asta pentru că Țara Lalelelor nu are foarte mulți jucători în această disciplină, dar și pentru că există suspiciuni mult mai mari în alte sporturi, care trebuie controlate mult mai atent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here