Cea mai ieftină staţiune de pe litoral, în acest an

  Foto: INQUAM/Mircea Manole

  Turismul îşi păstrează măsurile de protecţie, chiar dacă vaccinarea populaţiei va duce la o relaxare a măsurilor, arată touroperatorul IRI Travel, citat de News.ro.

  Potrivit IRI Travel, Eforie Nord este cea mai ieftină staţiune de pe litoralul românesc şi anul acestea, unde hotelurile de patru stele au cu preţ de cazare cuprins între 115 şi 150 de lei pe noapte de persoană, în timp ce la Mamaia, hotelurile de patru stele, în regim de all inclusive, au un preţ mediu de 440 de lei pe noapte de persoană.

  ”Vaccinarea populaţiei va duce la o relaxare a măsurilor de protecţie sanitară, dar asta nu inseamnă că nu va trebui să ne mai protejăm la fel de atent. Din acest motiv, turismul, care a fost cea mai afectată industrie, îşi păstrează măsurile de protecţie mai ales pentru hotelurile de pe litoralul românesc”, arată compania.

  Dacă înscrierile la aceste vacanţe se fac până la 31 ianuarie 2021, la hotelurile de 4 stele din Venus, o noapte de cazare în regim all inclusive va costa între 220 şi 240 de lei/persoană, în timp ce o noapte la 3 stele costă în jur de 200 de lei/persoană. 

  „Sunt hoteluri care au investit foarte mult în pregătirea personalului şi în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi din acest motiv, pe alocuri, turiştii vor plăti mai mult. Unele hoteluri de 3 si 4 stele din staţiunea Venus, spre exemplu, vin cu preţuri cuprinse între 300 şi 330 de lei/ persoană pe noapte în regim de all inclusive”, a declarat Lucian Badîrcea, CEO IRI Travel.

  Pentru Cap Aurora, preţurile unei nopţi de cazare în regim all inclusive la 3 stele costă între 180 şi 200 de lei pe noapte, de persoană, iar la 4 stele costă între 220 si 250 de lei. 

  În staţiunea Mamaia, hotelurile de 3 stele, în regim de all inclusive, au un preţ mediu de 250 de lei/ noapte/ persoană, în timp ce hotelurile de 4 stele vin cu preţuri medii de 440 de lei pe noapte de persoană, iar la 5 stele costurile ajung la 520 de lei de persoană pe noapte. 

  Eforie Nord este cea mai ieftină staţiune şi anul acestea, aici hotelurile de 4 stele având cu preţ de cazare cuprins între 115 şi 150 de lei/noapte/persoană.

  Pentru Jupiter, vacanţele all inclusive de persoană pe noapte costă între 155 şi 170 de lei, iar la 4 stele, preţul mediu este de 250 de lei. 

  ”Pentru vacanţa all inclusive din 2021, majoritatea hotelurilor şi agenţiilor de turism vor tine cont de mai multe reguli: Mai multă flexibilitate privind rezervările: oferirea posibilităţii de a schimba perioada şederii, permiterea efectuării unor rezervări în avans. În cazul dorinţei de anulare, se oferă alternativa clientului de a primi fie banii înapoi (100% dacă este în perioada corectă de anulare), fie sub forma de vouchere. Marcarea locurilor de aşteptare la recepţie, în restaurante, la lifturi sau în orice alt loc unde s-ar putea face aglomeraţie: marcarea şi delimitarea zonei de ‘distanţă fizică recomandată’. Astfel, turiştii vor şti exact unde ar trebui să aştepte pentru a fi în siguranţă”, precizează compania.

  De asemenea, turiştii vor fi împărţiţi pe serii la mese.

  Procedura de check în va fi simplificată, cu posibilitatea implementării unui check în online, de exemplu.

  Unele hoteluri vor oferi în pachetul de vacanţă şi şezlonguri cu umbrelă pe plajele private pentru a reduce cât mai mult interacţiunea dintre turişti. Acestea vor putea fi folosite de familia sau cuplul respectiv pe durata întregii zile.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here