Cea mai „nesimțită pensie specială” din România o are un fost procuror comunist

Un fost comandant de penitenciar din perioada comunistă încasează în România cea mai mare pensie specială, a explicat marți liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Este vorba despre Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului Colibași.

„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă.  În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declarat Florin Roman, marți, în plenul Camerei Deputaţilor, în încercarea de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat marți cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale. Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă.

Actul normativ nu îi vizează pe militari și polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here