Ceasul Apocalipsei, mai aproape ca niciodată de „Sfârșitul lumii”

Foto: BULLETIN OF THE ATOMIC SCIENTISTS

Ceasul Apocalipsei, care simbolizează iminenţa unui cataclism planetar, a fost setat, joi, la numai 100 de secunde de miezul nopţii, fiind mai aproape ca niciodată de „Sfârşitul lumii”, metaforic vorbind, informează CNN.

Ceasul Apocalipsei a fost creat în 1947, iar miezul nopţii simbolizează „Sfârşitul lumii”, Consiliul de directori al Buletinului oamenilor de ştiinţă în domeniul nuclear fiind cel care fixează limbile orologiului, în fiecarui an.

„Mai sunt 100 de secunde până la miezul nopţii. Am ajuns să indicăm în secunde cât de aproape este Omenirea de catastrofă, nu ore, nici măcar minute. Ne aflăm în faţa unei adevărate urgenţe: o situaţie inacceptabilă a lucrurilor în lume, care elimină orice marjă de eroare sau o nouă amânare”, a precizat, într-un comunicat, preşedintele Buletinului, Rachel Bronson.

Referitor la factorii care au determinat modificarea orei Ceasului Apocalipsei, Bronson a precizat că, în principal, este vorba despre ameninţarea armelor nucleare şi a schimbărilor climatice.

În 2018, Ceasul Apocalipsei a fost setat la 11:58 p.m., rămânând la fel şi în 2019, luând în calcul ameninţările Coreei de Nord privind arsenalul nuclear, dar şi schimbările climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here