Cel mai mare jaf de criptomonede din istorie, opera hackerilor nord-coreeni

Guvernul Statelor Unite a descoperit că există o legătură între hackeri din Coreea de Nord și cel mai mare jaf de criptomonede din istorie, în valoare de peste jumătate de miliard de dolari, relatează Reuters.

Victima fraudei au fost utilizatorii Axie Infinity, un popular joc video online ce folosește tokenuri nefungibile NFT prin intermediul unei rețele blockchain care permite utilizatorilor să transfere criptomonede în și din joc.

Hackerii nord-coreeni au reușit pe data de 23 martie să sustragă criptomonede în valoare totală de aproximativ 615 de milioane de dolari, cel mai mare jaf crypto din istorie.

Până acum nimeni nu și-a asumat sau nu a fost învinuit pentru atac, dar Trezoreria americană a identificat joi o adresă de monede digitale asociată acestuia, ea fiind folosită de un grup de hackeri din Coreea de Nord cunoscut sub porecla de „Lazarus”.

Oficialii Trezoreriei SUA nu au dorit să comenteze, însă o persoană familiară cu situația a confirmat pentru Reuters că hackerii din Coreea de Nord au fost principalii suspecți ai investigației derulate în ultimele săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here