Cele 13 persoane care s-au întâlnit cu italianul infectat cu coronavirus au fost testate. Rezultate sunt negative

news alert

Toate cele 13 persoane de la Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian diagnosticat cu coronavirus au fost testate şi au rezultate negative, a anunţat miercuri secretarul de stat în MS Nelu Tătaru. Tătaru a făcut precizări legate de condiţiile încare este instituită carantina, precizâns că la acest moment se află în carantină 69 de persoane. 

”Avem şi rezultatele. Toate cele 13 persoane de la Gorj, contacţi direcţi au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste cu persoane care nu au fost contacţi direcţi”, a anunţat Tătaru, referindu-se la cazul cetăţeanului italian diagnosticat cu coronavirus după ce s-a aflat timp de cinci zile în România.

De asemenea, toate persoanele care vin din zone închise sunt puse în carantină instituţionalizată, 14 zile vor fi zilele în care la intrarea în carantină vor fi testaţi iar la ieşire vor fi testaţi, iar testele la diferenţă de 24 de ore trebuie să fie negative. 

Persoanele care vin din alte zone vor fi izolate la domiciliu, împreună cu familiile.  

Comitetele judeţene de urgenţă vor administra aceste centre de carantină. Cei izolaţi voluntar vor ţine legătura cu medicul de familie sau DSP. 

”Toate testele de până azi, inclusiv cele de la Buzău, sunt negative, la fel şi Alba Iulia, mama, tata şi copilul”, a precizat Tătaru Azi la ora 14:00 se aflau 69 persoane în carantină.

Secretarul de stat în MAI, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru susţin o conferinţă de presă referitoare la gestionarea situaţiei privind noul Coronavirus (COVID-19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here