Cele trei cadre didactice repatriate din Turcia au ajuns acasă: „Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”

Sursa: ISU Satu Mare

Cele trei cadre didactice repatriate din Adana, Turcia, în urma cutremurelor, au ajuns, marţi, acasă, la Satu Mare. ”Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”, a povestit una dintre profesoare, transmite News.ro.

Potrivit ISU Satu Mare, marţi dimineaţă, cele trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranţă acasă. Erika Czumbil, Rebekka Irime şi Holzli Iulia se aflau în oraşul Adana în momentul cutremurului, reprezentând ţara noastră în cadrul unui proiect educaţional, ”Waterguards-Erasmus”.
”Acasă! Suntem acasă!”, au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din maşină.
”Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”, a povestit prof. Iulia Holzli.
Una dintre aeronavele Forţelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele trei profesoare la întoarcere, aterizând în siguranţă pe aeroportul Otopeni în noaptea de luni spre marţi. De acolo, cele trei au fost preluate de pompierii bucureşteni, care s-au oprit la colegii din Braşov, iar aceştia din urmă le-au condus până în localitatea Nădăşel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.
”O comunicare impecabilă, o politeţe desăvârşită, ne-am simţit realmente în mâinile unor salvatori! Mulţumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă”, au afirmat ele.
O aeronavă C27-J Spartan a aterizat la Baza 90 Transport Aerian, având la bord 8 pasageri români şi 2 polonezi repatriaţi din Turcia.
Conform MAE, cei opt cetăţeni români – cinci studenţi şi trei cadre didactice – se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here