Cenzura în Rusia | Tzunami de site-uri blocate

Sursa: Pixabay

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a declarat într-un interviu acordat Kommersant că, de la începutul războiului din Ucraina, au fost blocate 138.000 de site-uri web, notează Novaia Gazeta.Europa.

Potrivit acestuia, după 24 februarie, „a fost întărită contracararea răspândirii pe internet a apelurilor la extremism, terorism, revolte și știri false”.

Krasnov a mai spus că au fost depuse și acceptate peste 340 de solicitări din partea procurorilor de a bloca „informații inexacte semnificative din punct de vedere social despre OMS (operațiunea militară specială – n.tr.). Aproximativ 138.000 de resurse de internet au fost eliminate sau blocate”, a precizat el.

Potrivit Roskomsvoboda, la sfârșitul lunii iulie, peste 5.300 de site-uri și link-uri au fost supuse cenzurii militare.

„O diferență atât de semnificativă în numere poate fi explicată prin faptul că nu toate site-urile pe care instituția le-a luat în atenție sunt incluse în registrul informațiilor interzise, ​​deoarece proprietarii anumitor resurse de internet preferă să elimine imediat materialele controversate”, a explicat instituția.

În ajun, Roskomnadzor a blocat Patreon și Grammarly, în Federația Rusă. Anterior, mai blocase Sakhcom și Sakhalin.Info. Pe 1 august, Roskomnadzor a restricționat accesul la site-ul web al proiectului New Tab, care povestește viața în provinciile rusești, după 24 februarie, când a început războiul din Ucraina.

KOMMERSANT | Ce semeni, aia culegi! Moscova plănuiește o ripostă la adresa Vestului, care pune în pericol siguranța alimentară a Rusiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here