Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, amânată cu aproape patru luni din cauza grevei de la Hollywood

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, echivalentul Premiilor Oscar pentru televiziune, a fost amânată cu aproape patru luni, au anunţat joi organizatorii, în timp ce greva actorilor şi scenariştilor paralizează Hollywood-ul, informează AFP, citată de Agerpres.

Gala, programată iniţial pentru data de 18 septembrie, va avea loc jumătatea lui ianuarie 2024, au anunţat într-un comunicat comun postul de televiziune Fox şi Television Academy, care organizează ceremonia şi decernează aceste premii.

„Suntem încântaţi să anunţăm că cea de-a 75-a ceremonie a Emmy Awards va fi difuzată luni, 15 ianuarie 2024”, a declarat un purtător de cuvânt al postului de televiziune Fox, care difuzează gala.

Acesta este cel mai important eveniment din industria audiovizualului care este afectat până în prezent de greva scenariştilor şi actorilor, prima lor revendicare comună din istoria industriei hollywoodiene din ultimii 63 de ani.

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy a fost amânată ultima dată în 2001, în urma atentatelor de la 11 septembrie.

După mai bine de 100 de zile de grevă nu s-a ajuns încă la un acord între reprezentanţii scenariştilor şi cei ai studiourilor pentru o mai bună remunerare a primilor cu profiturile obţinute din streaming, sau pentru reglementarea utilizării inteligenţei artificiale (IA) în industrie. Actorii s-au alăturat grevei în luna iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here