Cetățenii „zw9s”, „rrnsne2Nr” și „nzjdMFpV”. Cum ventilează RIA Novosti pretinsul delir european anti-Zelenski

Agenția de stat rusă RIA Novosti scrie constant despre modul în care locuitorii din diferite țări membre UE îi critică pe politicienii europeni și autoritățile ucrainene, notează Meduza, care observă însă că RIA Novosti ia ca bază comentariile anonime lăsate pe site-urile mass-media străine. Mai mult, comentariile au fost lăsate de autori cu nume de utilizator constând în principal dintr-un șir de litere lipsit de sens. 

Pe 15 august, agenția a publicat un articol despre modul în care „germanii au răspuns dur la apelul lui Zelenski către ruși”. RIA Novosti a citat comentarii la un articol al revistei germane Der Spiegel, care spunea că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut rușilor să se opună războiului.

Iată cum scrie agenția de stat despre asta (apropo și de numele de utilizator folosite):

„Ah, domnule Zelenski, merită să începi cu tine, pentru că ați fost cel care a devenit vinovatul pentru întreaga situație”, a scris zw9s. „Dar complicitatea celor care susțin încrederea în sine a actorului Zelenski? Câte vieți costă?” – a întrebat și nzjdMFpV. „De la bun început, Zelenski a vrut să implice Occidentul în conflict prin orice mijloace, deoarece armata sa nu ar avea nicio șansă fără bani și arme străine. Pentru asta, lupta cu el se umflă la nesfârșit”, a adăugat rrnsne2Nr.

Autorul unui alt comentariu, GvbR72, a scris: „În fiecare zi, Zelenski își înregistrează cererile, l-a prins deja”. RIA Novosti a folosit în titlu sintagma „l-a prins deja” în titlu.

KOMMERSANT | Exporturile rusești de îngrășăminte rămân „ciuruite” de război

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here