Ambasadorul Chinei la Londra a acuzat joi Regatul Unit că a ”reacţionat într-o manieră excesivă”, cerându-le cetăţenilor săi să părăsească teritoriul chinez, unde a apărut noul coronavirus, relativizând gravitatea epidemiei în raport cu gripa, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sper că guvernul britanic va adopta un punct de vedere obiectiv şi atent asupra a ceea ce se întâmplă în China”, a declarat Liu Xiaoming, în cadrul unei conferinţe de presă. ”Am spus că o reacţie excesivă nu este utilă. Credem că nu ar trebui să existe o astfel de stare de panică’‘, a spus ambasadorul Chinei la Londra.

Marţi, Ministerul de Externe britanic le-a recomandat cetăţenilor din Regatul Unit să părăsească China ”dacă pot” pentru a reduce riscurile de expunere la noul coronavirus, care a apărut pentru prima dată în decembrie în centrul Chinei. Și ministrul canadian al afacerilor Externe, François-Philippe Champagne, îi încurajează pe toți conaționalii săi să ia în considerare părăsirea țării cu orice mijloace, chiar și cu zboruri comerciale, informează National Post.

”Ar trebui să ne sprijinim reciproc, în loc să ne slăbim eforturile”, a spus ambasadorul chinez, insistând asupra faptului că epidemia provocată de noul coronavirus ”poate fi controlată, evitată şi vindecată”.

Ambasadorul chinez a amintit că Regatul Unit s-a angajat să urmeze recomandările OMS şi i-a cerut să respecte aceasta pentru a da un răspuns ”rezonabil”.

Un al treilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat joi în Marea Britanie. Peste 28.000 de persoane sunt în prezent contaminate cu noul coronavirus în China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here