China publică o listă neagră cu 88 de celebrități despre care susține că încalcă standardele morale ale țării

China a publicat o listă de 88 de celebrități pe care le-a trecut pe lista neagră pentru comportament „ilegal și lipsit de etică”, informează Insider.

Într-o notificare lansată pe 23 noiembrie, Asociația Chinei pentru Artele Spectacolului a anunțat că interzice 88 de interpreți, susținând că aceștia au încălcat standardele morale ale țării. Aceasta este a noua astfel de listă emisă de asociație, care a început pentru prima dată să treacă pe lista neagră a celebrităților pentru un presupus comportament rău în 2018.

Lista neagră le interzice în mod specific acestor 88 de persoane să acceseze sau să apară pe platformele de transmisie în direct, un mijloc popular pentru animatorii din China de a accesa un public larg. 

Asociația Chinei pentru Artele Spectacolului a declarat în anunțul său că scopul său a fost „să consolideze autodisciplina” în industria divertismentului și să împiedice „artiştii ilegali şi lipsiţi de etică să se mute pe alte platforme pentru a-şi reîncepe cariera”. 

„Toate platformele audio și video online și companiile nu au voie să ofere nicio formă de servicii de transmisie live online acestor persoane”, se arată în comunicatul asociației. 

Printre cei incluși pe listă se numără Kris Wu (foto), un fost cântăreț K-pop care a fost arestat în luna iulie la Beijing după ce a fost acuzat de viol. Wu, un fost membru al trupei K-pop sud-coreene EXO, nu a mai fost văzut de atunci.

Pe listă se mai află și doi actori care au fost urmăriți de zeci de milioane de chinezi pe platformele social media înainte de a cădea în dizgrația autorităților de la Beijing.

Zheng Shuang este o actriță care a declanșat o controversă uriașă pe platformele de socializare după ce a fost acuzată de evaziune fiscală și abandonarea copiilor ei surogat în Statele Unite.

Zhang Zhehan este un actor și cântăreț căruia Beijingul i-a șters toate conturile de pe platformele social media după ce a fost fotografiat vizitând altarul Yasukuni din Japonia, imaginile viralizându-se în China.

Vizitele la acest altar dedicat japonezilor decedați în războaie sunt privite în China ca o ofensă din cauza crimelor comise de Japonia în țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Aceasta este a doua interdicție impusă săptămâna aceasta asupra industriei divertismentului din China.

Autoritățile le-au interzis celebrităților să își etaleze bogăția pe platformele social media, afirmând că ele ar trebui să se conformeze „valorilor socialiste” ale țării.

În luna august ministerul chinez al comerțului a prezentat un proiect de lege care vizează să le dea indicații influencerilor de pe platformele social media despre cum să se îmbrace și să vorbească despre cumpărături.

În aceeași lună autoritățile de la Beijing au interzis cântecele karaoke care „amenință securitatea națională” a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here