China restricționează diplomații SUA: Orice întâlnire cu oficiali chinezi va trebui anunțată cu 5 zile înainte

sursa: www.publicdomainpictures.net/

China a anunțat că a decis că răspundă SUA cu aceeași monedă, după ce americanii au impus o serie de restricții diplomaților chinezi.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a precizat vineri că diplomaţii americani trebuie de acum să notifice ministerul cu cinci zile lucrătoare înainte de a se întâlni cu oficiali guvernamentali locali chinezi sau de a vizita instituţii din China, a scrsi Agerpres.

Ea a explicat în faţa presei că această decizie a fost luată ca răspuns la măsurile luate de Washington în octombrie împotriva diplomaţilor chinezi în Statele Unite.

„Cerem încă o dată Statelor Unite să-şi rectifice greşelile şi să revoce aceste măsuri”, a spus ea.

În octombrie, Washingtonul a ordonat diplomaţilor chinezi să notifice Departamentul de Stat înainte de orice contact oficial cu diplomaţi, responsabili locali sau din cadrul educaţiei, precum şi cercetători.

Administraţia Trump a explicat că această măsură răspundea imposibilităţii diplomaţilor săi de a se întâlni în China cu responsabili oficiali sau experţi.

Anunţul Beijingului intervine în contextul în care cele două ţări sunt angajate într-un război comercial care durează de un an şi jumătate. Relaţiile s-au deteriorat şi mai mult în ultimele săptămâni după voturile din Congresul american ce denunţă politicile chineze în Hong Kong şi în regiunea majoritar musulmană Xinjiang

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here